آماده سازی برای صدور پروانه صنفی روزنامه نگاری برای تمامی خبرنگاران
آماده سازی برای صدور پروانه صنفی روزنامه نگاری برای تمامی خبرنگاران
وزیر فرهنگ و ارشا د اسلامی در خصوص روند پیگیری این پروانه گفت : این وزارت خانه در تلاش برای آماده سازی صدور پروانه صنفی برای تمامی خبرنگاران با هویت صنفی مشخص است .

به گزارش خبرنگار روزنامه سراسری شش زبانه و بین المللی سهند آذربایجان  /  مریم صاحب اختیاری  ،محمد مهدی اسماعیلی دوشنبه شب، ۲۷ شهریورماه در نشست صمیمی با جمعی ازفعالان رسانه ای و تشکل های صنفی روزنامه نگاران آذربایجان شرقی  در محل خانه فرهنگ ، اظهار کرد:  برای تحقق این  طرح  ، در سال ۱۴۰۰ که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به دست گرفتیم، تعداد ۴۰۰۰ نفر روزنامه نگار تحت پوشش در صندوق هنر بودند که اکنون این تعداد به ۸۴۰۴ نفر رسیده است. ما دنبال  تحقق این بودیم که پروانه روزنامه نگاری برای هر اصحاب رسانه صادر شود و می‌خواستیم لایحه این موضوع به صحن مجلس برود اما با توجه به پروسه طولانی زمان بررسی آن در مجلس، سعی کردیم تا از ظرفیت آیین نامه‌های مرتبط استفاده کنیم تا هویت صنفی مشخص برای خبرنگاران صادر کنیم.

 اسماعیلی  بیان کرد :  با این اقدام، هر خبرنگار دارای هویت خواهد شد و اجرای قانون نیز تسهیل می‌یابد، چرا که تاکنون نتوانستیم قانون را در بحث مطبوعات به طور کامل اجرا کنیم. مثلا باید تمامی کانال‌های مجازی که بیش از ۵۰۰۰ نفر عضو دارند، ثبت شوند اما این امر اجرایی نشده است و برخی از این کانال‌ها به راحتی به نشر اخبار دروغ می‌پردازند. امروز  نیز اخبار جعلی و سواد رسانه‌ای از جمله مباحث جدی رسانه‌ها مطرح  است که  در دو سال باقی دولت سیزدهم، باید بسیاری از نواقص این حوزه برطرف بشوند.

وی افزود : یک گفتگوی نزدیک به ۲۰۰ ساله داریم که در رابطه با اولویت‌های جامعه می باشد . هویتی که جامعه ایرانی اسلامی بر مبنای آن شکل گرفته و انقلاب اسلامی ایران یک مقاومت بزرگ فرهنگی در برابر اتفاقات دو سده اخیر جامعه ایرانی بوده است. دو نگاه در این راستا وجود داشت. یک نگاه به جامعه ایرانی، آن را یک جامعه متحد و با نظام ارزشی و هنجاری مشترک عنوان می‌کرد و نگاه دیگر نیز یک نگاه ذیل تمدن جدید غرب بوده و تلاش دارد تا فضای حاکم را بر اساس خواهش غربی‌ها تفسیر کند. نظام رسانه‌ای ما نیز طی این دو صده درگیر این مشکل بوده و تلاش داشتیم تا در انقلاب اسلامی، فاصله میان عمق باورهای عمومی مردم و سنت‌های حاکم بر جامعه و نگاه نخبگان در بخش‌های مختلف را کاهش دهیم. اصحاب رسانه باید در چنین فضایی، راویان هویت ملی ایرانی‌ها و منافع عمومی مردم ایران باشند.  همچنین روزنامه نگاری و رسانه رکن چهارم دموکراسی است زیرا در تسهیل و حل مسائل کشور نقش دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر این‌که اصلاح رویه‌های موجود در دستورکار این وزارتخانه است، خاطرنشان کرد: سه آیین نامه اصلی نظام توزیع یارانه، آگهی و کاغذ را به صورت کاملا شفاف تدوین می‌کنیم که این اقدام الان در مراحل آخر است و به زودی ابلاغ می‌شود.

اسماعیلی با اشاره به افزایش ۱۰۰ درصدی اعضای صندوق اعتباری هنر طی دو سال اخیر،  تاکید کرد : در سال ۱۴۰۰ تعداد اعضای صندوق اعتباری هنر برابر با ۴ هزار نفر بود که اکنون این آمار به ۸ هزار و ۴۰۴ نفر رسیده و افزایش ۱۰۰ درصدی داشته است .  علاوه بر این ، ویژگی دوره‌ ما صراحت لهجه بوده و با عدد و رقم اعلام می‌کنم که پر رونق ‌ترین دوره فرهنگ و هنر در کشور رقم خورده است و نیز تعداد مخاطبان برنامه‌های فرهنگی و هنری، تعداد برنامه‌های اجرا شده، آمار فیلم‌های تولید شده، فروش فیلم‌ها و… بیا نگر این مطلب است. 

وی  گفت :  افزایش کتب چاپ شده به ۱۱۰ هزار عنوان کتاب طی سال اخیر، از شرکت یک و نیم میلیون نفر ایرانی در لیگ مسابقات بازی‌های رایانه‌ای  بوده است . اینکه شفاف‌سازی شعار دولت بوده و دولت سیزدهم یک دولت ضدفساد است ، در این مورد  با فساد در هر اندازه‌ای مبارزه می‌کنیم و خبرنگاران قطعاً در پیشبرد این ماموریت نقش مهمی  خواهند داشت .  همچنین شایسته‌ جامعه رسانه‌ای تبریز است که فرزندان خبری این استان بتوانند در جایگاه تاریخی خود قرار گرفته و در حوزه رسانه و روایت گری پیشتاز باشند، همانگونه که تبریز در بسیاری از حوزه‌های تحولی کشور بوده است.

در ادامه ، محمد حسین بلاغی ، مدیر کل فرهنگ و  ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی  نیز در این نشست با اشاره به ثبت ۵۵۰ رسانه رسمی استان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: به لحاظ عددی دومین استان بعد از تهران در تعداد رسانه‌ها هستیم. حدود ۱۲ پایگاه خبری استان در بین ۱۰۰ رسانه‌ برتر کشور طبق ارزیابی اخیر معاونت مطبوعاتی  وجود دارد که این ارزیابی نشان دهنده ظرفیت بالای رسانه‌ای در آذربایجان‌شرقی است. 

بلاغی، تعالی بخشی، مطالبه گری، تبیین گری و امیدبخشی را به‌عنوان محور اصلی فعالیت رسانه‌ای در استان مطرح کرد و اظهار داشت : فضای رسانه‌ای استان دارای پنج تشکل رسانه‌ای فعال بوده که شامل خانه مطبوعات، انجمن صنفی روزنامه نگاران، انجمن سرپرستان روزنامه‌های سراسری در استان، انجمن مدیران مسئول روزنامه‌ها و همچنین سازمان بسیج رسانه هستند. 

همچنین در این نشست صمیمی  تنی چند از تشکل های صنفی روزنامه نگاری  و فعالان رسانه ای به دغدغه ها و پیشنهادات خود پرداختند .