به گزارش پایگاه خبری سهند آزادی، آیت الله سیدابراهیم رئیسی دیشب در پایان سفر یک روزه خود به آذربایجانشرقی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: ابتدا از اصحاب رسانه تشکر میکنم که از ابتدای سفر تا این ساعت همراهی کردند و اخبار را منعکس کردند.
وی ادامه داد: نکته اول آن است که آذربایجانشرقی دارای ظرفیتهای زیادی است و بازدیدی که از معادن مس و طلا داشتیم، نشان داد که ظرفیت معادن مس بیش از این میزانی است که در حال بهرهبرداری است، تولید میکند و اشتغال دارد، ایجاد صنایع پاییندستی آن میتواند اشتغال و ارزش افزوده ایجاد کند.
رئیس جمهور با بیان اینکه تجارت و صادرات در آذربایجانشرقی از موضوعات مهم دیگر است،گفت: اینجا استان تولید، صادرات و تجارت است و منطقه آزاد ارس هم بخش خوبی برای صادرات است که مشکلاتی در این منطقه آزاد و مناطق غیرآزاد وجود دارد که چندین تصمیم خیلی خوب در این خصوص گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: جلفا میتواند متحول شود و به این منظور زمینه صادرات باید در این منطقه فراهم شود، مسیر ریلی آن بسته شده و به نظر میتوان در مورد این موضوع با کشور همسایه صحبت کرده و این مشکل را حل کرد زیرا تولید، تجارت و صادرات از جمله نکاتی است که منجر به رشد اقتصادی، اشتغال و ارتباط با همسایگان میشود.
آیتالله رئیسی با اشاره به ظرفیتهای کشاورزی آذربایجانشرقی افزود: در سفر استانی امروز بیشترین رقم به بخش کشاورزی تخصیص داده شده است و از جمله مسائل دیگر که مردم را رنج میدهد، پروژههای نیمه تمام استان است که بیشتر در راهها و خطوط ریلی نمود دارد و این در حالی است که خطوط ریلی و راهی ارتباط با کشورهای اوراسیا و ارتباط جادهای شهر به شهر و استانی را آسان میکند، آذربایجانشرقی یکی از استانهایی است که بیشترین تعداد آزادراهها و بزرگراههای کشور را دارد.
وی، به موضوع آسیبهای اجتماعی و مسائل خانواده در استان نیز اشاره و تصریح کرد: به این بخش نیز اعتباراتی تخصیص یافته است و نسبت به برخی آسیبهای اجتماعی مقرر شده تا بخشهایی فعال شود تا این شرایط زیبنده استان باشد.
رئیس جمهور یادآور شد: پروژههای نیمه تمام استان با اولویتبندی مشخص شده و کارهای اجرایی آغاز خواهد شد، رسانهها ناظرین امین برای پیگیری این مصوبات هستند که میتوانند اجرای آنها را پیگیری کنند.
وی ادامه داد: ظرفیتهای زیادی در کشور وجود دارد و بازار کار برای تولیدات ایرانی است حتی رغبت زیادی وجود دارد به گونهای که بعد از سفر بنده به پایتخت تاجیکستان، تجارت به این کشور چهار برابر افزایش یافته است.
رئیسی متذکر شد: به دنبال فعال کردن ظرفیتهای حوزه شانگهای، ارتباط با اکو و تقویت ارتباط با همسایگان هستیم و الان به یک همت نیاز داریم و بر همین اساس اگر قرار است تا نیروهای گمرک چند شیفته کار کند، باید اقداماتی انجام گیرد تا موانع برداشته شود و تولیدکننده و تاجر با هیچ مشکلی روبهرو نشوند، چراکه زمینه برای ارتباط تجاری و اقتصادی با کشورهای عضو پیمان شانگهای وجود دارد و فقط باید کیفیت تولید بیشتر باشد.
وی در خصوص تقویت فعالیتهای دانشبنیان نیز اذعان داشت: بنده از چند شرکت دانشبنیان در استان بازدید کردم و از همه آنها خواستم تا محصول خود را تجاریسازی کنند؛ بیشترشان مشکل نقدینگی دارند و برای این منظور تمام شرکتها از طرف صندوق نوآوری مورد حمایت قرار میگیرند.
رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار سهند آزادی در زمینه اقدامات و برنامهریزیهای صورت گرفته برای نجات دریاچه ارومیه نیز ابراز کرد: در سفر به آذربایجانغربی از دریاچه بازدید کردم و تصمیم بر آن شد تا در مدت کوتاه برخی برنامهها اجرا شود، چون مسئله دریاچه ارومیه نه تنها مسأله آذربایجان که مسأله کشور است.
وی بیان داشت: وزارت نیرو مسوولیت انجام امور مربوط به دریاچه ارومیه را برعهده گرفته و کارهایی نیز در دولتهای قبل انجام داده شده ولی کار قطعی نبوده است، با این حال احیای دریاچه ارومیه جزو اولویتهای دولت ماست و اعتبار و فعالیتهای لازم برای آن تخصیص یافته است و مردم به زودی در جریان نتایج اقدامات انجام شده برای احیای این دریاچه قرار خواهند گرفت، در این خصوص بارش خدادادی نیز یک نعمت است ولی موانعی وجود دارد که باید حل شود.
آیتالله رئیسی در مورد تمهیدات دولت سیزدهم در مورد جنگلهای ارسباران نیز در پاسخ به خبرنگار سهند آزادی، تصریح کرد: جنگلها سرمایهای بزرگ و میراث همگانی است؛ دستاندرکاران زیادی در ارتباط با صیانت از جنگلها وجود دارد و دولت باید کاری کند که لااقل وضعیت فعلی حفظ شود، بیش از این نباید اجازه تخریب جنگلها را بدهیم و جبران هم بکنیم، برای نمونه در بازدید از معدن مس سونگون، این پروژه ملی تعیین تکلیف شد و برای جبران از بین بردن جنگلها در اطراف معدن باید اقدامات جبرانی انجام شود.