راهکارهابی برای مقابله با استرس ناشی از بیماری کرونا
راهکارهابی برای مقابله با استرس ناشی از بیماری کرونا
ترس از کرونا امری طبیعی بوده ولی جای نگرانی ندارد . ترس امری فطری و طبیعی است و امروزه در این روز های کرونایی که ترس بر جان مردم رخنه کرده و بر دل مردم دلهره افتاده , اگر میترسید بدانید تنها نیستید و افراد زیادی همانند شما هستند .

آیا در دوره شیوع  بیماری کووید – ۱۹ دچار استرس و بیقراری شد ه اید؟ اگر اینطوراست، مسلماً تنها نیستید. در این شرایط همه گیری کرونا، افزایش استرس درواقع واکنشی طبیعی است. درهرحال، استرس نه تنها ناخوشایند است، بلکه ممکن است موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن گردد. سازمان بهداشت جهانی تأکید می کند که مراقبت های پیشگیرانه نقش حیاتی در مبارزه با کرونا دارند؛ بنابراین، کمک به افزایش قدرت مقابله با بیماری برای بهبود سلامت کلی شما مفید است.  نکات زیر به شما کمک می کند که در دوره همه گیری کووید – ۱۹ سلامت روانی خود را حفظ کنید.

استرس خود را بشناسید

  استرس واکنش به یک فشار درونی یا خارجی است که تعادل شما را به هم می زند.  این حالت اغلب باعث ایجاد نشانه هایی از این قبیل می شود:

  • اندوه، پریشانی، خشم، اضطراب و احساس ناامیدی
  • کاهش تمرکز و خودکارآمدی و بهره وری
  • کناره گیری، حالت تدافعی، مشکلات ارتباطی
  • ( تنش جسمی )سردرد، گرفتگی فک، دندان قروچه، اسپاسم عضله
  • ( کاهش انرژی )خستگی، ضعف، فرسودگی
  • ( مشکلات خواب )بی خوابی، کابوس  

روش هایی برای مقابله با استرس و اضطراب مربوط به کرونا

-۱ خودآگاهی را تمرین کنید

اولین قدم برای مقابله با استرس و اضطراب، آگاهی از نحوه برخورد شما با آن است. همه ما دارای عاداتی هستیم که وقتی استرس داریم به آن دچار می شویم.  این عادات شاید میل به خوردن غذای فوری یا غرق شدن درگوشی موبایل و … باشد. از نشانه های استرس در خود و اینکه چه موقع بروز می کنند، آگاه باشید. توجه داشته باشید وقتی احساس می کنید بدنتان منقبض می شود، لازم است اقدام کنید.

۲. بر روی بدن خود تمرکز کنید

وقتی متوجه شدید که نگرانید، سعی نمایید بدنتان را آرام کنید. اگر بتوانید این کار را انجام دهید باعث می شود برخی از هورمو ن ها در بدنتان ترشح شوند و درنتیجه این آرامش ادامه پیدا می کند.

یکی دیگر از را ههای کمک به آرامش بخشیدن به بدنتان، ورزش کردن است. در برنامه روزانه خود، حداقل نیم ساعت را به ورزش اختصاص دهید؛ و حتماً به استراحت کردن هم توجه کنید.

برنامه های تن آرامی هم می توانند به شما کمک کنند.  نفس عمیق بکشید و با تمرکز بر روی ماهیچه های منقبض آن ها را از تنش خارج کنید.

۳. به نیازهای اولیه بدن خود توجه کنید.

بسیار مهم است که به موقع غذا بخورید، خوب بخوابید و مایعات به خصوص آب کافی بنوشید.

۴٫ در ارتباط باشید

خطر بزرگ در این موقعیت انزواست. مهم ترین نکته این است که مردم باهم در ارتباط بمانند. به سبب توصیه به لغو اجتماعات، باید به دنبال راه هایی جایگزین برای ارتباط و کمک به یکدیگر باشیم. شرکت در گروههای اجتماعی در فضا ی مجازی، وبینارها و مانند آن کمک کننده خواهد بود. هر چه این بحران بیشتر ادامه داشته باشد، احساس تنهایی بیشتری خواهیم کرد. برقراری ارتباط احساسی یا معنوی چیزی است که باید بیشتر بر روی آن تمرکز کنیم.

۵. اهداف معنادار و مثبت را مشخص کنید.

هم در محل کار هم در خانه، تلاش کنید کارهای معنی دار، مثبت و مفید انجام دهید. حرکت به سمت اهداف، یک راه برای رویارویی با اضطراب و نا آرامی است. به طور مثال خواندن یک کتاب تازه در هر هفته، یادگیری یک مهارت علمی، هنری و ورزشی.

راه هایی برای مؤثرتر بودن پیدا کنید. مثل به اشتراک گذاشتن مطالب جالب یا علمی با دوستان در فضای مجازی، کمک به دوستان و خانواده و …

۶. از اخبار جدید مطلع باشید، اقدامات احتیاطی و پیشگیرانه انجام دهید.

ضمن افزایش آگاهی و کسب اطلاعات جدید در مورد این بیماری، توجه خود به اخبار را محدود کنید، نه اینکه اخبار و بحران را نادیده بگیرید، اما حواستان باشد چقدر وقت صرف خواندن و پیگیری اخبار می کنید و اینکه این موضوع چقدر بر میزان استرس شما اثر دارد! هر یک از ما می توانیم برای به حداقل رساندن خطر ابتلای خود و خانواده مان کارهای گوناگونی انجام دهیم. این شیوه های اولیه و حیاتی و مهم را فراموش نکنید، مانند شستن دست ها و پوشش دادن سرفه و استفاده از ماسک، دست ندادن و تمرین فاصله اجتماعی

۷٫لحظات نشاط انگیز پیدا کنید

شکوفه کردن گل ها، تولدها و مهربانی و دوستی ها و چیزهایی مانند آن، مثبت و الهام بخش است. به آن ها توجه کنید. حتی در این لحظات آشفته، این چیزهای زیبا هنوز هم اتفاق می افتند. خوشحالی ما با وضعیت سلامت جسمی و ارتباطات اجتماعی ما مرتبط است.

۸. نقاط قوت خود را به خاطر داشته باشید

تقریباً همه ما قبل از کرونا موقعیت های ناراحت کننده داشته و از آن گذرکرده ایم. درباره این مشکلات در زندگی خود فکر کنید. روی نقاط قوتی که قبلا برای حل کردن مسائل از آنها استفاده کرده اید، تمرکز کنید. این نقاط قوت چه بوده است؟ چگونه می توانید از آن ها یاد بگیرید و دوباره آن ها را به کارگیرید؟

۹٫ به دنبال کمک باشید، شاید به آن نیاز داشته باشید.

درخواست کمک به هیچ وجه شرمندگی ندارد. کمک خواستن از نشانه های بلوغ فردی و اجتماعی است.  شاید مشاوره کوتاه مدت برایتان مفید باشد. امتحان کنید.

اداره مشاوره و مددکاری معاونت اجتماعی

فرماندهی انتظامی استان آذربایجان شرقی