به گزارش پایگاه خبری تحلیلی چهار زبانه ی سهند آزادی به نقل از خبرگزاری فارس : قرار همه جوانهای ۱۵ تا ۳۰ ساله جویای کار، اینجا در ورزشگاه شهید «معتمدی» است. صدها جوان در یک روز و یک ساعت مشخص آمدهاند تا در آزمون استخدامی شرکت کنند. بهمحض ورودشان به سالن ورزشگاه، برگههای ثبتنام را دریافت میکنند. مشخصات، ایدهها، مهارتها و حتی نیازهایشان را روی برگهها مینویسند و این تمام آزمون استخدامی آنها است.
بنری در همان ورودی سالن ورزشگاه نصبشده که بخشی از سؤالهای مخاطبان را پاسخ میدهد: «ستاد مرکزی توانمندسازی محلههای کم برخوردار با همکاری شرکت دانشبنیان فن آورد، برای یک هزار نفر آزمونهای استخدامی را در کارخانهها و شرکتهای بخش خصوصی برگزار میکند.»
جوانها یکییکی وارد سالن میشوند. چنان قرص و محکم روی صندلیهای ورزشگاه نشستهاند که انگار قرار است تا چند صباحی دیگر دستشان در جیبشان باشد، شاغل باشند و دستپر به خانههایشان بروند. این را از هیجانی که در نگاهشان موج میزند میتوان فهمید. البته این حس و حال بیشتر به دلیل صحبتهای مجری برنامه است که مرتب تکرار میکند: «هزار فرصت شغلی فراهمشده و همه شما که امروز در این ورزشگاه نشستهاید برای استخدام در این شرکتها اولویتدارید.»
استارتاپ های دانشآموزی
در بین ۱۵ تا ۳۰ سالهها، تکوتوک کودکان همروی صندلیهای ورزشگاه نشستهاند. کودکانی که اغلب در محلههای کم برخوردار تلاش میکنند باری از دوش خانوادههایشان بردارند.
با چند نفرشان گفتگو میکنم.
دختربچه ۱۰ ساله میگوید: «کلاس پنجم هستم. درس من خیلی خوب است؛ پدرم کارگر بود. پارسال به دلیل حادثهای ازکارافتاده شد و دیگر نمیتواند کار کند.
میپرسم چطور شد تصمیم گرفتی که به اینجا بیایی؟ «مدیر مدرسهام دیروز به خانه ما زنگ زد. به مادرم گفت اجازه بدهد امروز به این ورزشگاه بیایم و در این آزمون شرکت کنم شاید بتوانم کمکخرج خانواده باشم.»
چهکاری بلدی؟ «کمی خیاطی»
دخترک دیگری که سن و سالش به ۱۲ سالهها میخورد میگوید: «همین حالا هم کار میکنم سر چهارراه. مادرم همیشه دلشوره دارد. خودش گفت بیایم اینجا، شاید کار آبرومندی پیدا کنم.»
صدای مجری بار دیگر از میکروفن سالن ورزشگاه پخش میشود: «برای دانش آموزان هم برنامه داریم. معاونت علمی ریاست جمهوری، برای اولین بار استارتاپ های دانشآموزی را کلید زده است. البته طوری برنامهریزیشدهاند که به تحصیل دانش آموزان هیچ لطمهای وارد نکند.» خنده بر لب کودکان این جمع مینشیند.
کنکوریها هم برای کار آمادهاند
دو جوان ۱۸ ساله در محوطه بیرون سالن ورزشگاه در حال پر کردن برگههای آزمون هستند. هر دو آنها تا یک ماه دیگر در آزمون کنکور سراسر شرکت میکنند. برای یکساعتی درسومشق را رها کردهاند تا برای بیکاری بعد از آزمون کنکور و یا اشتغال همراه با تحصیلشان فکری بکنند.
کمتوانان جسمی حرکتی هم سهم دارند
پسر جوان معلولی در سالن ورزشگاه به سمت مسئولان برگزاری آزمون استخدامی میآید زیر گوش یکی از نمایندگان شرکت دانشبنیان «فن آورد» میگوید: «به من نگاه کنید این شرایط من است. دیپلم گرفتهام؛ اما شرایط ظاهری من اینطور است. من نمیتوانم درست راه بروم؛ اما امروز به امید پیدا کردن یک فرصت شغلی از راه دور به این ورزشگاه آمدهام، اگر برای من کاری هست بمانم! اگر که نه! بروم.»
«امیرحسین قمری» رئیس شرکت دانشبنیان فن آورد به او میگوید: «آزمونهای استخدامی ما بر اساس مهارت سنجی و استعدادهای شماست. مطمئن باشید میتوانید جایی برای خودتان پیدا کنید. ما هم قول میدهیم که به شما کمک کنیم بمانید و حتماً فرم را پرکنید. فقط همین را بگویم که در حال حاضر تعدادی از معلولان جسمی و حرکتی با کمک شرکت دانشبنیان شاغل شدهاند. دو نفر نابینا و ناشنوا همین حالا اینجا هستند. سال گذشته همین شرکت به آنها کمک کرد و حالا هر دوشاغل هستند. حتماً با این عزیزان ملاقاتی داشته باشید.»
ستاد توانمندسازی محلهها
این برنامه مهمان دیگری هم دارد دکتر «علی آقا محمدی» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس ستاد توانمندسازی محلههای کم برخوردار؛ شاید بهتر باشد بگوییم همه این جوانها و حتی شرکت دانشبنیان فن آورد، مهمان ستاد توانمندسازی محلههای کم برخوردار هستند.
این ستاد از سال گذشته بهصورت جدی طرحهایش را دنبال میکند. این اولین بار است که بهصورت پایلوت طرح ایجاد اشتغال برای جوانها را در محله هرندی اجرا میکند.
بازدیدهای میدانی از محلههای کم برخوردار
دکتر «علی آقا محمدی» از سال گذشته بهصورت آتش به اختیار، طرح شناسایی و کمک به محلههای کم برخوردار را در سراسر کشور کلید زده است و برای پیشبرد اهداف این طرح از دیگر نهادهای خدماتی کشور نیز کمک میگیرد.
آقا محمدی با حضورش در برنامه آزمون استخدامی میگوید: «از سال گذشته با کمک بسیاری از نهادها، حدود ۲ هزار ۲۰ محله توسعهنیافته را در کشور شناسایی کردیم. از این تعداد ۱۳۷ محله کم برخوردار جزو محلههای تهران هستند. طبق پژوهشهای انجامگرفته اغلب محلههای کم برخوردار در بافتهای فرسوده و حاشیه شهرها قرارگرفتهاند.»
آقا محمدی در گفت گوی اختصاصی با خبرنگار فارس ادامه میدهد: «طی بازدیدهای میدانی از محلههای کم برخوردار متوجه حضور جوانهای سرد و گرم کشیده روزگار شدیم. آنها انگیزه کاردارند و مشتاق رسیدن به موفقیت هستند. در همین محلههای ضعیف ورزشکاران و قهرمانهایی را دیدم که پشتکار بسیار خوبی از خودشان نشان دادهاند جوانهایی که آرزوی رشد و تعالی دارند. همه این جوانها برای ساختن آینده کشورمان یک فرصت هستند.
همه نهادها و سازمانها دستبهدست هم دادهاند
دکتر «آقا محمدی» رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری درباره دعوت از دیگر نهادها برای کمک به محلههای کم برخوردار توضیح میدهد: «سازمانها و نهادها و ادارههایی مثل شهرداری، ستاد فرمان امام، هلالاحمر، بهزیستی، اداره اوقاف و کمیته امداد و…در تکتک محلههایی مثل دروازه غار، هرندی، شوش، مظاهری، امامزاده یحیی (ع) و…وارد شدند و با کمک یکدیگر در حال شناسایی معضلات و مشکلات هستند. اجرای طرح ازاینقرار است که هر نهاد دریکی از این محلهها مسئولیت تام، برای رفع مشکلات اهالی محله را بر عهده میگیرد و دیگر نهادها به کمک میآیند. مثلاً مسئولیت محله مرتضی گرد را اداره اوقاف برعهدهگرفته و خانهای را برای رسیدگی به این امور به نام «خانه اوقاف» در این محله در نظر گرفته تا بهراحتی بتواند مشکلات را رصد کند.
همچنین در محله «امامزاده یحیی» کمیته امداد مسئولیت امور را به دست گرفته و اسم خانه «امداد» است. البته در همه این مراحل از کمک مردم هم استفاده میشود و برای سازماندهی کمکهای مردم، محلهها به ۵ پهنه تقسیمشدهاند و برای هر کوچه از این پهنهها یک شهردار از خود مردم انتخابشده است. در حالا حاضر ۵۶ شهردار کوچه داریم.»
چه اقداماتی تا کنون در محلهها انجامشده
میپرسم: در مدتی که ستاد حمایت از محلههای کم برخوردار شروع به کارکرده است چه اقداماتی انجامشده؟
در اولین مرحله از اساتید دانشگاه صداوسیما دعوت کردیم تا کلاسهای هنری رایگان در ۶ رشته را در محلههای هرندی و امامزاده یحیی تشکیل دهند در حال حاضر چندین گروه تئاتر فعالشدهاند. موضوع عمرانی محلهها نیز موردتوجه قرارگرفته و با کمک اهالی محله و تعدادی از جوانها دیوارهای محلهها بهمنظور زیباسازی، رنگآمیزی شده است.
در بحث اوقات فراغت و تفریح نیز وارد عمل شدیم. سال گذشته مسابقات فوتبال خیابانی در محله هرندی برگزار شد. حالا قصد داریم این طرح را برای همه دو هزار و بیست محله کم برخوردار در سراسر کشور اجرا کنیم.
البته ما همچنان در ابتدای این مسیر هستیم و بهزودی از پروژههای بزرگی پردهبرداری خواهیم کرد.
شرکت فن آورد حاضر است
«محمدحسین قمری» مدیر شرکت دانشبنیان «فن آورد» درباره جذب این جوانها میگوید: «مجموعه دانشبنیان فنآور مجری مطالعات مهارت سنجی است. دعوت از یک هزار جوان جویای کار جزو رویدادهای مورد تأیید بنیاد ملی نخبگان است. این پنجمین طرحی است که با رویکرد حل مشکلات محلهها در کشور انجام میشود. پیشازاین در حاشیه شهر همدان اقداماتی انجامشده است. در این طرح استعداد سنجی درزمینهٔ اشتغال و انتخاب رشته تحصیلی مناسب انجام میشود. همه تلاش مجموعه دانشبنیان فن آورد با کمک ستاد حمایت از محلههای کم برخوردار این است که افراد دارای مهارت را به کارخانهها و شرکتهای خصوصی معرفی کرده و ایده و خلاقیت جوانها را کاربردی کند.»
برای همه این هزار نفر کار هست
قمری درباره حمایت از یک هزار جوان جویای کار میگوید: «همه این افراد در سه گروه جذب میشوند. اولین گروه افرادی هستند که با توجه به نیاز کارخانهها و شرکتهای خصوصی بهسرعت جذب محیط کار میشوند. گروه دوم کسانی هستند که ابتدا باید دورههای آموزشی و مهارتآموزی را بگذرانند و سپس جذب محیط کار شوند. گروه سوم افرادی هستند که خودشان مهارت دارند و کارآفرین هستند به گروه آخر سرمایه میدهیم تا بتوانند شروع به کار کنند.»
جوانها وقتی ورزشگاه شهید معتمدی را ترک میکردند امید داشتند که بهزودی شاغل میشوند و دستشان در جیبشان است.
انتهای پیام/